De Kennemers Za1 – Stormvogels Za1 (1 – 4)

Stormvogels-zaterdag is heer en meester tegen De Kennemers

De eerste 37 minuten van de eerste helft was Stormvogels-zaterdag heer en meester in Beverwijk tegen De Kennemers en het leek wel of de voorwaartsen van de equipe van trainer Marco Adema in het veld liepen met de gedachte: ,,Waarom zal ik scoren! Dat heeft in feite geen enkele zin, want het elektronische scorebord is uit en daardoor wordt de stand niet bijgehouden!” Gelukkig had de weer op dreef zijnde Raoul van den Berghe niet die gedachte, want acht minuten voor rust kopte hij, ver voorbij de tweede paal, een mooi genomen vrije schop van Patrick Bruinink onhoudbaar voor doelman Joey Bokma in het doel, 0-1 en de ban voor de tweede helft was daarmee gebroken.

In feite had de ruststand niet 0-1, maar minstens 0-5 moeten zijn. Stormvogels kreeg vele kansen, maar wist hier totaal niets mee te doen omdat het vizier bij vele spelers niet op scherp stond. Vanaf het eerste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter T. Duivenvoorden ging Stormvogels heel gretig uit de startblokken; de meeste aanvallen werden op links door Bjorne Slobbe en op rechts door Wago MatitIshvili, die beiden hun tegenstanders op snelheid de baas waren, opgezet.

In de zesde minuut de eerste reële kans voor Van den Berghe; na een voorzet van Wago M. kopte hij de bal rakelings naast. Ook spits Nick Strijland kon drie minuten later niets met een assist van Wago M. doen door de bal te zacht in te schieten. Na deze gemiste kans bleef het sukkelen voor Strijland door tweemaal alleen voor doelman Bokma te verschijnen en even zovele keren tegen hem op te schieten.

Stormvogels bleef de Beverwijkse veste onder druk zetten en na een vrije trap van Robin Ulehake was Van den Berghe ongelukkig door de bal tegen de paal te koppen gevolgd door een kopbal van Strijland, subliem gepareerd door doelman Bokma. Met nog acht minuten te gaan eindelijk de verlossende treffer: een uitstekend genomen vrije schop met effect van Patrick Bruinink belandde ver voorbij de tweede paal en uit een onmogelijke hoek kopte Van den Berghe zijn ploeg naar een welverdiende voorsprong, 0-1. Twee minuten later de eerste kans voor De Kennemers, maar doelman Ali Al-Kueb stond op zijn post door een afstandsschot van Nick Deijle onschadelijk te maken. Op slag van rust rondde Bruinink een voorzet van Van den Berghe met zijn hoofd af dat net geen doel trof.

Alle spelers van De Kennemers zaten in de rust aan de thee behalve doelman Bokma. Zijn opa had op een geheime plaats de Bokma koud gezet en gebruikelijk was, dat zijn kleinzoon in de rust een glaasje van die overheerlijke alcoholische versnapering nam. En dat wist Robin Ulehake! Na drie minuten in de tweede helft kreeg  Stormvogels op pl.m. 25 meter afstand van het De Kennemers-doel een vrije schop te nemen en Ulehake bemoeide zich daarmee. In plaats van de bal mooi voor te geven, schoot hij het leder in een keer op doel en wat doelman Bokma allemaal met zijn handen probeerde te doen, hij raakte geen knikker en tot zijn stomme verbazing lag de bal achter hem in het netje, 0-2.

Vijf minuten later waren de IJmuidense verdedigers niet bij de les waardoor Nick Deijle alleen voor doelman Al-Kueb verscheen en beheerst de 1-2 aan kon tekenen. Kansen weer daarna volop voor Stormvogels: de 57ste minuut schoot Strijland uit een hoekschop van Ulehake op de paal en zag Slobbe zijn inzet door Bokma gestopt. Na ruim een kwartier ging doelman Bokma opnieuw in de fout door te blunderen op een afstandsschot van Wago M., 1-3. Met nog 20 minuten op de klok kwam Ian Hille in het veld voor Strijland en bezette de rechterspitspositie waardoor Wago M. naar het centrum van de aanval verhuisde; binnen zes minuten hadden deze mutaties succes, want uit een hoekschop van Hille schoot Wago M. vanaf de zestienmeterlijn de bal keihard in het doel, 1-4.

Trainer Adema wisselde de laatste dertien minuten nog tweemaal: Ulehake maakte plaats voor Dion Adema en vier minuten later maakte Jari van Westen na een langdurige blessure zijn rentree in de hoofdmacht ten koste van Mo Darrari.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft Stormvogels nog alle kans de derde periodetitel te pakken. Op 29 april a.s. staat in Haarlem de uitwedstrijd tegen United/ DAVO op het spel en op 6 mei de wedstrijd van het seizoen 2016-2017: de Zeewijk-derby tussen Stormvogels en SVIJ met hoogstwaarschijnlijk als inzet de derde periodetitel. Ook het team van trainer Peter Barzilay is momenteel ook een grote kanshebber voor deze titel.

Dieter van Laar