FC Den Helder Zo1 – Stormvogels Zo1 (2 – 2)

Gehandicapt Stormvogels krijgt tegen FC Den Helder te weinig

Tegen de FC van die naam speelde Stormvogels in Den Helder een wedstrijd voor de nacompetitie. FC Den Helder, uitkomende in de derde klasse A, was de eerste periodekampioen geworden en de tweede periodes daarna presteerde het team van trainer Pascal Hamers een stuk minder om uiteindelijk in de eindrangschikking op een vijfde plaats te eindigen. In 2002 werd FC Den Helder opgericht en was een fusie tussen HRC en HFC Helder. In 2009 sloot WGW zich bij deze twee verenigingen aan.

Beide trainers werden geconfronteerd met vele personele problemen en de aanwezige Helderse sportjournalist typeerde het als volgt: ,,Het was een blinde-lijdt-de-lammewedstrijd”, met andere woorden: het spelpeil was superslecht. De 200 aanwezigen op sportpark De Streepjes zagen dus twee ploegen die wel wilden, maar niet konden.  Bij Stormvogels maakte voor de zoveelste keer een zeer jonge speler zijn debuut, t.w.  de 16-jarige B-junior Diego Moura Neves, die zijn kunsten op het middenveld mocht vertonen. Op de bank zaten Rick Kluijskens en de 17-jarige A-junior Niels Anker, die beiden de tweede helft invielen. Bij de afwezigen waren o.a. Mike Dam en Giano Bonam.

Het was niet vreemd, dat dit nacompetitieduel maar moeizaam op gang kwam.   FC Den Helder had in de eerste helft het iets betere van het spel en nadat Dylono Vital een tegenstander op het verkeerde been had gezet, wist hij vervolgens doelman Sebastiaan de Lijzer het nakijken te geven, 1-0.   Daarna had FC Den Helder-middenvelder Don Weerman de gelegenheid de voorsprong te verdubbelen, maar faalde, waardoor  de ruststand op 1-0 bleef steken.

De tweede helft liet al snel een beter Stormvogels zien en nadat Damon de Haan de bal op zijn hand kreeg, kon scheidsrechter Van Schepen niet anders doen dan de bal op de 11-meterstip te leggen. Bastiaan Scholten, volgend seizoen voor Velsen uitkomend, bemoeide zich hiermee, maar zag doelman Jelmer Philip een mooie redding verrichten.

Toch kwam Stormvogels op gelijke hoogte: doelman Philip wilde de bal richting Weerman gooien, maar Scholten onderschepte het leder om vervolgens keihard tegen Philip aan te schieten. In de rebound stond Joey Wolthuis klaar Stormvogels naast FC Den Helder te schieten, 1-1.

Zondag a.s. is de return van dit nacompetitieduel op sportpark Zeewijk, aanvang 14.00 uur. Heeft trainer een paar spelers terug, dan kan Stormvogels de volgende ronde halen.

Dieter van Laar