Hoofddorp Za1 – Stormvogels Za1 (2 – 2)

Gehavend Stormvogels-zaterdag behaalt een teleurstellend gelijk spel tegen Hoofddorp voor de nacompetitie

In en tegen Hoofddorp, dit seizoen uitkomend in de derde klasse B, is Stormvogels in een duel om de nacompetitie met een gehavend team niet verder gekomen dan een teleurstellend gelijk spel: 2-2.  Stormvogels begon de wedstrijd met een hoop absente spelers: Raoul van de Berghe geschorst, Björne Slobbe (volgende week weer fit), Patrick Bruinink (speelt dit seizoen niet meer wegens gescheurde kniebanden) Ian Hille en Bas vd Oever vakantie.

Stormvogels begon erg rommelig. Een bal werd door de as van het veld slecht uitgevaardigd en de eerste kans was na twee minuten voor Hoofddorp, maar Germain Ebbeling wist knap te pareren. Hierna werd Stormvogels gevaarlijker met een kans voor Jose Leone (debutant uit A1) en Wago Mattitaishvilli. Waar Stormvogels een hoog tempo zou moeten spelen ging het mee in het spel van Hoofddorp en was er weinig spectaculairs te beleven. Na een kwartier spelen kwam Hoofddorp op voorsprong. Na balverlies van Stormvogels ging Hoofddorp door over rechts en kon er na in eerste instantie redding van Ebbeling daarna in de rebound aangetekend worden voor de 1-0 van Hoofddorp.

Hierna werd Stormvogels wakker. Er kwam meer dreiging. Vooral van een andere debutant Rowan van Eijk (terug na een jaar niet gespeeld te hebben door een kruisbandblessure) die met zijn drive naar voren voor menig gevaarlijke acties zorgde. De 1-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. Robin Ulehake legde vanaf 20 meter aan en schoot laag hard binnen. In het kwartier erna was er door beide ploegen weinig gecreëerd en dus werd er gerust met een 1-1 tussenstand.

In de rust bleef Nick Strijland achter in de kleedkamer. Voor hem kwam Brian Ezeoke (A-junior) in het veld die ook zijn debuut maakte. Hij kreeg meteen na rust de ultieme kans om op voorsprong te komen. Een lage voorzet hoefde alleen hij alleen maar binnen te tikken maar de bal tipte ongunstig voor Ezeoke waardoor de bal over ging.

Niet lang daarna bracht Brian Ezeoke de stand alsnog op 1-2. Na een dieptebal van Rowan van Eijk op de in de diepte gegane Robin Ulehake die op zijn beurt teruglegde op Ezeoke, die draaide weg en schoot binnen. Een paar minuten daarna was er een enorme kans voor Rowan van Eijk; hij nam bal goed mee in de diepte en kwam alleen voor de Hoofddorp doelman terecht. Hij koos voor een laag hard schot, maar de doelman wist deze inzet te pakken.

Meteen hierna werd Jose Leone op rechts diep gestuurd. Een vreemd moment want de (KNVB)grensrechter vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter wuifde dit weg en liet doorspelen. Leone gaf voor op de geheel vrijstaande Ezeoke die onhoudbaar binnenschoot. 1-3 dacht iedereen. Echter de grensrechter stond nog steeds met zijn vlag omhoog waarna de scheidsrechter de goal alsnog afkeurde.

Hoofddorp kreeg hierna door dat er toch misschien meer in zat. Hoewel Germain Ebbeling nog een paar keer kon redden was het vijf minuten voor tijd toch de gelijkmaker die binnenviel. Volgende week in de thuiswedstrijd moet Stormvogels dit teleurstellende gelijkspel zeker goed maken.

Patrick Bruinink en Dieter van Laar