IJmuidense Voetbal Vereniging Stormvogels

stormvogels-ijmuiden-historieIJ.V.V. Stormvogels in IJmuiden is een voetbalvereniging met een rijke historie en een mooie toekomst. Opgericht op 1 juni 1912, ontsproten uit een steeds groter wordende gemeenschap in, toen nog, een dorp aan zee. De combinatie van vis, visserij en Stormvogels is onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dat kan ook bijna niet anders wanneer je weet dat Stormvogels zo ongeveer ‘geboren’ is in de vishallen. Ook tegenwoordig blijkt die band nog immer, vorm gegeven in de nauwe relatie met hoofdsponsor Rederijk C. Vrolijk en jaarlijks in augustus tijdens het “Zeehaven Zilveren Trawlertoernooi”.

Een rijke historie met een korte periode van betaald voetbal in de jaren vijftig. In 1963 werd het betaald voetbal afgestaan aan de fusieclub Telstar. Samen met VSV (eveneens uit 1912) werd Telstar opgericht en keerden zowel Stormvogels als VSV terug naar de amateurs.  In de periode 2001 t/m 2008 trokken Telstar en Stormvogels weer nader tot elkaar en fuseerden in die periode tot de vereniging StormvogelsTelstarCombinatie. In 2008 werd deze fusie weer ontbonden en is Stormvogels weer gewoon Stormvogels, de ambitieuze en gezellige voetbalvereniging voor iedereen.  Het domein van de vereniging is, na een aantal omzwervingen door de Gemeente Velsen, sinds 1968 de prachtige accommodatie op sportpark Zeewijk. Schitterende kleedkamers en kunstgrasvelden waardoor er op elk moment in het seizoen gevoetbald kan worden.

Sportief heeft Stormvogels de meeste tijd van haar bestaan op een hoog niveau gespeeld in de amateurs. Na de fusie in 1963 moest gestart worden in de 4e klasse van de KNVB (toentertijd de laagste klasse). Met veel succes werd in zeer korte tijd de eerste klasse bereikt. Na de vorming van de hoofdklasse heeft ook Stormvogels 1 daar een tijd in gespeeld, In 1984 werd promotie afgedwongen en men wist zich een decennia te handhaven op dit hoge niveau. Inmiddels speelt het eerste team in de eerste klasse en doen het daar erg goed.

Naast de prestaties van de vertegenwoordigende teams richt Stormvogels zich al haar hele bestaan op de eigen jeugd. Een zeer belangrijke levensader voor elke vereniging en dus ook voor Stormvogels. Veel aandacht is er altijd geweest, en ook vandaag nog voor de breedte en voor de opleiding bij de jeugd. Na de ontvlechting met Telstar in 2008 is de jeugd het speerpunt van het beleid van Stormvogels.

Naast de wedstrijden en trainingen zijn er jaarlijks veel andere activiteiten, zoals feestavonden voor medewerkers en vrijwilligers, toernooien voor jeugd en senioren (zowel selectie als recreatieteams), een heuse zeskamp, zaalvoetballen, Frans Hoek keepersdag, talentendag, het altijd gezellige 7 tegen 7 toernooi voor leden familie en vrienden , vuurwerkshow, sponsoravonden, kerstbingo, sinterklaasfeest, nieuwjaarswedstrijden voor jeugd en senioren, veteranentoernooi, klaverjassen elke vrijdagavond en buitenlandse tripjes voor onze jeugd! Kortom een vereniging die plezier en prestatie hand in hand laat gaan! Een vereniging voor jong en oud, voor de recreatieve voetballers en ook voor diegene die presteren hoog in het vaandel hebben. Ook dames en meiden voetballen bij Stormvogels.

De vereniging bruist van de activiteiten en beschikt over fantastische faciliteiten en mogelijkheden. Inmiddels is ook op schitterende wijze een de start geweest van de viering van het 100 jarig bestaan.  Allemaal even schitterend, de receptie, de drukke reünie, een prachtige jeugddag, een drieluik met Telstar en VSV, de wedstrijd tegen de ex-internationals , een grote feestavond. Er verscheen een schitterend jubileumboek “100 jaar geschiedenis in vogelvlucht” en een al even prachtige film over Stormvogels “een blauw hart”. Daarnaast is Stormvogels onderscheiden  met de Koninklijke erepenning. Een prachtige onderscheiding die recht doet aan waar Stormvogels al een eeuw voor staat. 100 jaar, een mooie leeftijd en ook nog springlevend! Kom gewoon eens kijken en kennismaken. Kom voetballen en meedoen aan al die leuke activiteiten bij onze vereniging!