Stormvogels zat1 – Alliance’22 (3-2)

Stormvogels-zaterdag boekt belangrijke zege op Alliance’22

Op sportpark Zeewijk heeft Stormvogels-zaterdag heel goede zaken gedaan door de concurrent om een eventuele periodetitel, t.w. Alliance’22 uit Haarlem, met 3-2 te verslaan. Een uitslag, dat doet vermoeden dat het team van trainer Marco Adema het behoorlijk moeilijk heeft gehad tegen de Haarlemmers, maar dat was gezien het grote veldoverwicht van Stormvogels absoluut niet de realiteit.
Tegen het geroutineerde Alliance’22, met een gemiddelde leeftijd van ruim 30 jaar, had Stormvogels de gehele wedstrijd een taaie tegenstander. Na een paar kansjes namen de IJmuidenaren in de 21ste minuut de leiding; op een pass van de opnieuw aanvallend ingestelde verdediger Joey Verdikt kwam Ian Hille eerder aan de bal dan de Haarlemse sluitpost en met een mooie lob werd hij het nakijken gegeven, 1-0.
Na een lange rush werd Wago Matitaishvili vijf minuten later na de openingstreffer binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald door Bob de Leeuw waardoor de jarige Robin Ulehake (30 jaar geworden) via de stip de voorsprong kon vergroten, 2-0.
Stormvogels bleef ook in de tweede helft de toonaangevende ploeg en na 14 minuten wist Wago M. met een subtiele voetbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten om vervolgens keihard uit te halen, maar via de vingertoppen van de doelman belandde de bal op de paal. Even daarna haalde trainer Adema het duo dat voor de openingstreffer zorgde, t.w. Hille en Verdikt, naar de kant; zij werden vervangen door Bjorne Slobbe en Fatih Aksu.
Binnen een paar minuten na de dubbele wissel kwam voor Alliance’22 een tegendoelpunt uit de lucht vallen door een diagonaal schot van afstand door verdediger Jimmy Hurkmans, 2-1. Stormvogels leek na deze tegentreffer wat aangeslagen en 11 minuten voor tijd moest doelman Ali Al-Kueb een keihard afstandsschot van aanvoerder Rutger Leeuwe op sublieme wijze onschadelijk maken.
Ondanks het feit, dat doelman Al-Kueb licht geblesseerd was, slaagde hij er toch in een minuut later de bal hoog en ver uit te schieten en na een aantal keren gestuiterd te zijn kwam het leder voor de voeten van spits Nick Strijland die opnieuw de marge met twee doelpunten kon vergroten, 3-1.
Zeven minuten voor tijd werd doelman Al-Kueh vervangen door de maandenlang geblesseerd geweest zijnde Germain Ebbeling, die na zes minuten verschalkt werd door Otte Veltman, 3-2. Meteen hierna kwam er een opstootje tussen deze Haarlemse doelpuntenmaker en invaller Aksu; dit was reden voor scheidsrechter Van der Vaart beide heren rood te geven.

Zoals gezegd boekte Stormvogels een zeer belangrijke zege en blijft daardoor, met nog drie wedstrijden voor de boeg, in de race om een periodetitel. De ‘grote’ drie FC Velsenoord, United/DAVO en DEM strijden om het kampioenschap en om de eerste en tweede periode; de strijd om de derde periode zal gaan tussen Stormvogels, SVIJ en Alliance’22.
Zaterdag a.s. is De Kenemers in Beverwijk de tegenstander en voordat de laatste twee wedstrijden die op het programma staan, gespeeld zullen worden, heeft Stormvogels twee weekenden vrij.

Op 29 april a.s. is United/DAVO de tegenstander in Haarlem en de klapstuk van deze competitie zal op 6 mei a.s. de Zeewijk-derby worden tussen Stormvogels en SVIJ. De kaartverkoop is reeds begonnen.

Dieter van Laar