Stormvogels Za1 – Haarlem/Kennemerland Za1 (4 – 2)

Raoul van den Berghe bezorgt Stormvogels-zaterdag de verdiende overwinning op Haarlem/Kennemerland

Zijn naam is Raoul van den Berghe, 19 jaar oud, eerstejaars senior, klein van stuk en zeer bedreven met een goede techniek en inzicht. In de thuiswedstrijd tegen Haarlem/Kennemerland nam hij drie van de vier doelpunten voor zijn rekening en had tevens een groot aandeel in de vierde goal, omdat de Haarlemse doelman Frank Verduin hem onreglementair onderuit had gehaald en Robin Ulehake deze toegekende strafschop keurig netjes kon verzilveren. Voor Raoul was het de eerste keer, na twee invalbeurten, dat hij dit jaar in de basis stond; hij liet duidelijk zien, dat zijn trainer hem de laatste vijf zeer belangrijke wedstrijden van dit seizoen een basisplaats zal moeten geven; hij heeft tenslotte, en dat staat buiten kijf, zijn visitekaartje afgegeven. Ian Hille, eveneens pas 19 jaar, verdient tevens een pluim: drie assists kwamen van zijn voet. Een koningskoppel dus, van wie Stormvogels in de toekomst hopelijk nog veel plezier kan en mag beleven. Zij stonden beiden aan de basis van een 4-2-overwinning op Haarlem/Kennemerland.

Reeds na een minuut van het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jager nam het team van trainer Marco Adema de leiding door een kopbal van Van den Berghe na een voorzet van Hille. Tien minuten later kregen de Vogels een strafschop: doelman Verduin haalde Van den Berghe onderuit waarna Robin Ulehake vanaf 11 meter raak schoot, 2-0.

In de 16de minuut opnieuw een voorzet van Hille en weer met het hoofd van Van den Berghe werd deze aanval afgerond, 3-0.  Met deze riante voorsprong dachten de meeste IJmuidenaren dat de wedstrijd gelopen was en gingen op de overbekende rozen zitten: hun spel werd in de loop van de eerste helft slap en onnauwkeurig en voor de rust konden de Haarlemmers door Jeroen Roos en Jordy Brust de ruststand tot 3-2 terugbrengen.

Het spel van Stormvogels in het begin van de tweede helft was nog steeds niet naar de zin van trainer Adema en binnen tien minuten nam hij zijn eerste maatregel: Dion Adema mocht naast zijn vader op de bank zitten en werd vervangen door Bjørn Slobbe. Halverwege de tweede helft belandde een snelle ingooi van Joey Verdikt bij Ian Hille, die weer blindelings Van den Berghe vond, zich mooi vrij speelde om vervolgens doelman Verduin voor de vierde keer het nakijken te geven, 4-2.

Adema ging daarna opnieuw binnen vijf minuten twee wissels toepassen: Fatih Aksu en Mohammed Darrari namen de posities in van Wago Matitaishvilli en Bas van den Oever. Het laatste kwartier bleef Stormvogels het duel controleren met aan beide kanten nog wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer door o.a. een paar reddingen van de IJmuidense doelman Ali Al-Kueb.

Voor Stormvogels volgen hierna nog vijf heel belangrijke wedstrijden. Zaterdag a.s. is koploper DEM in Beverwijk de tegenstander. Het team van trainer Patrick Engelhart staat vijf punten voor op Stormvogels, dus om nog in de race om de bovenste plaatsen te blijven, zal er gewonnen moeten worden.

Dieter van Laar