Stormvogels Za1 – Hoofddorp Za1 (4 – 1)

Stormvogels-zaterdag ten koste van Hoofddorp ronde verder

Na in Hoofddorp met 2-2 gelijk gespeeld te hebben tegen de ploeg met die naam wist Stormvogels-zaterdag op sportpark Zeewijk tegen de derdeklasser een verdiende 4-1-overwinning te boeken.

Door dit resultaat degradeert Hoofddorp naar de vierde klasse en moet Stormvogels in een tweeluik met FC Velsenoord uitmaken welk team promoveert naar de derde klasse.

Opnieuw had trainer Marco Adema te kampen met aardig wat personele problemen waardoor hij opnieuw een beroep moest doen op A-junior Brian Ezeoke en met succes, want reeds na vijf minuten verschalkte Bjørn Slobbe op links de Hoofddorpse verdediging om vervolgens Ezeoke een niet te missen te bieden, 1-0.

Stormvogels bleef na dit openingsdoelpunt de betere ploeg, maar Hoofddorp bleef op de counter gevaarlijk en dat resulteerde halverwege de eerste helft in de gelijkmaker van Fabian van Dooyeweerd, 1-1.

Toch kwam Stormvogels vijf minuten voor de rust op voorsprong: Rowan van Eijk bood Slobbe een niet te missen kans, 2-1.

Op slag van rust moest doelman Germain Ebbeling alles uit de kast halen Daan van den Hoek het scoren te beletten. Ruststand 2-1.

Het warme weer had heel veel invloed op het spel, want wat beide teams de tweede helft lieten zien, was absoluut niet om naar huis te schrijven. Halverwege de tweede helft probeerde Slobbe het met een afstandsschoten en tot ieders verbazing vloog de bal in de rechterhoek binnen, 3-1.

Een kwartier later belandde de bal na een vrije schop van Raoul van den Berghe via het intieme lichaamsdeel van Jim Berghuis achter een verbouwereerde doelman Ralph de Kruijf, 4-1.

Even later stuurde scheidsrechter Otte de Hoofddorp-spelers Mohammed el Akkabi en Van Dooyeweerd met rood richting kleedkamer en ging het duel uit als een nachtkaars.

Door deze 4-1-overwinning zal Stormvogels in een tweeluik met FC Velsenoord moeten uitmaken welk team baalde derde klasse zal promoveren. De eerste wedstrijd is 3 juni a.s. in Velsenoord; op 10 juni a.s. zal sportpark Zeewijk de plaats van handeling zijn.

Dieter van Laar