Stormvogels Za1 – SVIJ Za1 (0 – 1)

Ondanks nederlaag tegen SVIJ speelt Stormvogels-zaterdag nacompetitie

Stormvogels-zaterdag doet mee aan de nacompetitie die 20 mei a.s. van start zal gaan. Dit ondanks de nederlaag van opnieuw 0-1 in de thuiswedstrijd tegen SVIJ. In feite heeft Stormvogels de nacompetitie te danken aan de 7-1-overwinning van DEM op Bloemendaal van afgelopen maandagavond. Door deze overwinning zullen FC Velsenoord en DEM nu een beslissingswedstrijd moeten spelen op een neutraal terrein (Wijk aan Zee). Stormvogels, dat op de vierde plaats in de eindrangschikking met een punt voor op SVIJ eindigde, zal de periodetitel ontvangen van het team dat zaterdag a.s. kampioen zal worden.

Stormvogels en SVIJ waren aan elkaar gewaagd, maar er was absoluut geen sprake van een hoogstaande burenruzie. Beide ploegen kregen vele kansen, maar door SVIJ werd er slechts een kans benut net op het moment, dat een doelpunt voor het team van trainer Marco Adema in de lucht hing. Zijn collega-trainer Peter Barzilay had aardig wat personele problemen en daarom moest hij een beroep doen op twee veteranen, t,w. de 39-jarige Maarten Huijer en de 42-jarige Herman van der Meij, die beiden een behoorlijke stempel op de Zeewijk-derby drukten.

Na zes minuten was de eerste kans voor Raoul van den Berghe, die geheel vrijstaand de bal na een vrije schop van Patrick Bruinink net naast kopte. Na een kwartier zag Van der Meij zijn schot hoog over gaan. Er was weinig spektakel te beleven (lange ballen over en weer en een scheidsrechter die niets toeliet) met kleine kansjes voor Nick Strijland die na een voorzet van Bjorne Slobbe een teenlengte tekort kwam en een inzet van Wago Matitaishvili gered door doelman Joey de Jong.

Na een half uur verliet Patrick Bruinink het strijdtoneel met een knieblessure en was de laatste kans voor de rust voor SVIJ: een heel verre inworp van Van der Meij werd goed ingekopt door Jari Dikker, maar met een katachtige redding van doelman Germain Ebbeling werd de ruststand dubbelblank.

Meteen na de rust zag Robin Ulehake zijn vrije schop rakelings naast gaan en was Wago M. ongelukkig door de bal net naast de staander te mikken. Op het moment dat de 1-0 in de lucht voor Stormvogels hing, scoorde SVIJ de openingstreffer en wel door oudgediende Huijer die in tweede instantie doelman Ebbeling het nakijken gaf, 0-1.

Na dit tegendoelpunt moest Stormvogels meer de aanval opzoeken en hierdoor kreeg SVIJ meer ruimte waardoor invaller Rick Wolfs een uitgespeelde kans kreeg de voorsprong van zijn team te verdubbelen. Aan de andere kant won Strijland een duel met keeper De Jong, maar vergat daarna het karwei af te maken. En zo kabbelde de derby naar het einde met als gevolg dat SVIJ voor de tweede keer won, maar Stormvogels twee dagen later officieel aan de nacompetitie mee mag doen. En deze start op 20 mei a.s.

Dieter van Laar